onsdag 5 december 2012

Snö

Ja för det är väl det Sverige består av för tillfället.

Idag blev det en halv dag på jobbet eller eftermiddag rättare sagt.
Vägen dit snöade det som tusan, blåste som fasen men det var ljust ute som alla vet. Man såg knappt vägen till jobbet. Vi körde i högst 50. Vi stannade på vägen i ca 10-15 min på grund av att det var en krock och ca 3-4 bilar som hade kört av vägen. För er som inte vet vilken väg jag pratar om så är det den mellan Lidköping och Ljung. Alltså en fet väg eller inte. Vi kom ca 10 min försent men hellre komma fram än att inte komma fram. Det var inte bara vi som kom försent kan jag tala om. Det var massor av folk som ringde och sa de inte kom idag. Smart? Svar JA. Efter 4 timmar alltså klockan 18.00 ser jag bara hur folk har samlats i en grupp och ingen jobbar. Många pratar i telefon osv. Folk har hört på radion att dom har slutat ploga vägarna i Lidköping och även den vägen vi har till och från jobbet. Jag förstår snöröjarna det måste kännas för jävla otacksamt och ploga när det är sådant här väder. När man aldrig ser ljuset liksom utan det bara kommer mer och mer snö. SMHI hade också lagt ut klass 1 varning i stan. Så runt 18 på jobbet börjar alla surra om att vi kommer inte att komma hem. Folk som hade åkt från Skara sa att vägen var okej men väldigt hal. Första frågan som slår oss är- Ska vi kanske ta vägen över Skara hem sedan istället?. Men vi insåg ganska många att det kommer inte att funka att åka hem klockan 22. Om ingen plogar vägen och det snöar bara mer och mer. Vi snackade med chefen och han sa att vi fick precis göra som vi ville. Det är klart ni ska åka hem om ni känner er osäkra på om att INTE komma hem. Jag kände lite smått panik måste jag säga. Jag ringde mamma och frågade hur E20 var när hon åkte där och det var okej sa hon.
Jag och Sofia bestämmer oss för att åka hem även ett antal fler personer tar samma beslut. Man vi ju inte bli kvar på ASKO över natten.
Vi får med oss en skyffel från jobbet. Vi tar följe med Johannes som också är från Lidköping. 2 tjejor 1 kille alltså. Killar är killar visa lite stake för fan.. Ursäkta att jag svär. MEN. Vem tror ni får köra först? Jo det är jag. Han erbjöd sig inte även fast vi frågade. Va är det för man? Vi väljer också att åka den lilla vägen tillbaka alltså Ljung till Lidköping. Vilket kanske var idiotiskt men vi ville bara hem. Vi fick med oss en skyffel som sagt men den tog Johannes han hade även grus i bilen det var ju bra. Vi fick köra först.
Denna bilfärden var ibland det värsta jag har varit med om. Jag brukar inte vara rädd när jag kör bil. Jag tycker det är roligt att köra. Men idag var det helt tvärtom. Känslan jag hade inom mig var en stor fel klump i magen jag svettades och har nog aldrig hållit så hårt i ratten som jag gjorde då. Jag satt framåtlutat hela vägen hem för att se någonting. En väg det fanns inte. Eftersom vi fick köra först hade vi heller inga direkt spår att följa. Snöpinnar är som en myra i en myrstack när det är så mycket snö. Det fanns tunna väg spår på vissa ställen där inte snön hade lagt sig eller blåst. Man ska vara koncentrerad när man kör bil det har jag lärt mig. Jag kan vara ärlig och säga att det är man ju inte alltid . Ikväll var jag det till 110%. Det handlade om ungefär 20% att jag klarar mig att hålla mig på vägen, 10% att hålla mig på vägen när jag fick möte. resten av % handlade om att då var man i diket eller till och med krockat. Jag körde i högst 50km hem om jag sänkte hastigheten kände jag att hjulen var påväg att fastna i snön så det gällde att ha hjulen i rull hela tiden. Det funkade. Den känslan vi hade både jag och Sofia när vi ser att vi närmar oss stan var sjukt skön. Spänningen bara släppte. Sofia sa också att hon kände sig väldigt trygg när hon åkte med mig efter denna kväll. Det kändes också väldigt bra även fast jag satt och sa hur jag svettades osv men det var ju roligt att hon kände så :) Denna bilfärd var den absolut värsta bilfärd jag varit med om och jag kan säga om vi hade åkt denna väg klockan 22 hade vi inte kommit hem. E20 fanns ju alltid. Omväg men jag har nu lärt mig att ibland måste man nog ta omvägar för att vara på den lite mer säkrare sidan. Om det är samma väder imorn blir det ledigt för mig.
Nu ska jag köpa mig en skyffel, borste och ha med massa kläder i bilen.


Hej på er.


1 kommentar:

  1. Tur att det gick bra och att du kom hem helskinnad iaf!

    Kolla Clas Ohlson, de har massa bra grejer att ha i bilen bland annat en ihopfälldbar skyffel. Kingeling!

    Puss

    SvaraRadera