fredag 8 februari 2013

Inspiration

Jag börjar förstå en författare. Inspiration säger dom alltid att dom behöver. Dom kan resa jorden runt för att hitta den. Jag tror jag förstår till en viss del. Visa dagar har jag inget att skriva här. Nu har jag precis sett dokumentären om Carolina Kluft. Om ni inte har sett den. Se den! INSPIRATION

Carolina Kluft vilket superstjärna helt enkelt. Den mentala styrkan, den drivkraften hon hade genom sin karriär är sjukt. Jag tycker att hon är lätt den bästa friidrottaren vi har haft genom svensk historia. Så länge jag har levt iallafall. Hon är en utav dom bästa idrottarna vi har haft i Sverige över huvudtaget tycker jag.

Jag blev sjukt imponerad av henne.  Jag har tänkt på det. Jag har läst bland annat Patrik Sjöbergs självbiografi. Han var också friidrottare vilket säkert alla vet. Det jag har lagt märke till är vilken själv disciplin dessa människor har. Jag vet att man måste ha det i idrottens värld om man verkligen vill lyckas. Men jag tror ändå att när man är icke lagspelare eller inom lagsport så tror jag att friidrottarna och tex skidåkarna är strået vassare på själv disciplin. Jag vet att en sån som Messi och Ronaldo och co självklart också har det. Men jag tror ändå att enmanssporten är strået vassare.

Ibland tänker jag att jag skulle vilja börja om mitt liv med fotbollen. Att jag skulle ha lagt ner ännu mer tid. När jag var yngre var ju faktiskt drömmen att bli proffs. Det handlar väl inte bara om fotbollen utan om sporten över lag i livet. Jag hade velat se hur bra man hade kunnat bli i någon sport om man bara la ner all sin kraft i den. Stjärnorna snackar alltid om hur mycket dom har fått offra i sina liv osv. Väldigt mycket har de offrat. Då kollar jag tillbaka på mig själv . Har jag fått offra något? Självklart. Absolut inte lika mycket, man är inte ens i närheten av deras sätt att offra saker. Men man själv har också fått offra en del i sitt liv pga fotbollen. Just idag känner jag att det är värt det, absolut. Det har funnits resor, festivalen massa olika grejer som man faktiskt har sagt nej till för man har inte kunnat åka eftersom man har haft match eller liknande.
Man har väl också kanske förlorat eller tappat en del kontakt med tidigare vänner. Även fast man inte är ett stort fett proffs så får man ändå offra en del i livet för sporten. Jag älskar sport och kan tänka mig att offra lite till i livet för att få spela lite mer boll. Så länge man tycker det är roligt ska man hålla på. Nivån däremot väljer man själv.




/F

1 kommentar:

  1. It's not a sacrifice if you love what you're doing

    SvaraRadera